Kapitein Commandant Vinckestraat

Beschrijving

Weg die vanaf de Bavikhoofsestraat via een licht gekromd tracé in noordwestelijke richting tot aan de Guido Gezellestraat loopt. Straatnaam ingehuldigd in 1960, zogenaamd naar de bevelhebber van het 1ste Linieregiment, gesneuveld te Ooigem in mei 1940. Op Atlas der Buurtwegen (1845) aangeduid als "Ketseweg". Eertijds een van de molenwegen die de nabijgelegen molen op de hoek van Bavikhoofsestraat en Kloosterdreef met het achterland verbond. In 1937 nog in gebruik als voetweg. Straat thans gekenmerkt door diverse naoorlogse bebouwing.

• DE BRABANDERE P. en HUYS E., De geschiedenis van Oyghem. Wijlent Mijnheer P. Debrabandere's nagelaten werk aangevuld door Emiel Huys, Kortrijk, 1937, p. 24.

Auteurs: Santy, Pieter