Gelegen in een als één geheel te beschouwen wijk waarvan de straten aangelegd werden in de periode 1878-1882 en waarin hoofdzakelijk arbeidershuizen opgetrokken werden, voornamelijk in 1888-1892. In de eerste helft van de Blijde-Inkomststraat komen twee verbindingsstraatjes voor met de Banierstraat, namelijk de Ambachtstraat en de Neringstraat. Ter hoogte van de knik in het tweede deel van de Blijde-lnkomststraat bleef een groep arbeidershuizen in min of meer oorspronkelijke toestand bewaard, ondermeer een deel in steegbeluikvorm met toegang op straatbreedte (nummer 36-52 en nummer 39-57). Gewitte en verankerde baksteenbouw van twee en een halve bouwlaag met een doorlopende kordon onder de bovenste vensters als enige gevelversiering.
Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nc, Brussel - Gent. Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Blijde-Inkomststraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/12491 (geraadpleegd op ).