Wasstraat

Beschrijving

Gelegen in een als één geheel te beschouwen wijk waarvan de straten aangelegd werden in de periode 1878-1882 en waarin hoofdzakelijk arbeidershuizen opgetrokken werden, voornamelijk in 1888-1892. Het laatste deel van de Wasstraat is een voortzetting van het huizentype uit Nieuwhof en Engelbert van Arenbergstraat, meer bepaald aansluitend bij het genre van goedkope burgerhuizen waarvan de gevelbepleistering verrijkt is met stucversiering. Overigens wordt de Wasstraat voornamelijk ingenomen door het stratenbeluik nummer 16-104 en bevindt er zich een stadsschool (tegenwoordig Dendermondsesteenweg 53) tegenover het speelplein.