Gebuurtestraat

Beschrijving

Landelijke weg waarvan de linkerzijde volledig ingenomen is door weilanden en het domein van het voormalig kasteel de Ghellinck, gesloopt in 1945. Behouden 18de-eeuws aangelegd park met recente villa (nummer 2). Toegangsdreef met klein kapelletje met tekst: "regina coeli, O.P.N., 1948".

Rechts in een zijsteegje, typische boerenarbeidershuisjes, met voortuinen opklimmend tot de 18de eeuw (nummer 31-33) met uitbreidingen en verbouwingen in de 19de eeuw (nummer 29). Dubbelhuisjes met één bouwlaag en doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de steeg). Verankerde gewitte gevels op gepikte plint. Aflijnende getrapte daklijst. Rechthoekige deuren en vensters op dorpel met tegels. Links gecementeerd aandak.

Auteurs: Bogaert, Chris