Cesar Meeusstraat

Beschrijving

Smalle éénrichtingsstraat in het verlengde van de Oudburgstraat, voorheen gekend als "Hoogpoortstraat". Huidige straatnaam ontleend aan oud burgemeester César-Philippe Meeus (1828 - 1918). Historische invalsweg naar de Markt, eertijds met fraaie woningen van de lokale burgerij én het oude gemeentehuis op de straathoek met de Zwaanstraat. Thans geëvolueerd tot winkelstraat met veel nieuwbouw. De noordelijk gelegen huizenrij voor nummer 2 richting Sint-Ludgeruskerk werd in de jaren 1950 afgebroken voor de aanleg van het zogenaamde "Nieuw Centrum".

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena