Heilig Hartplein

Beschrijving

Rechthoekig plein met parkingfunctie ten noorden van de Sint-Ludgeruskerk, dat ten westen aansluit bij de Markt en ten oosten bij de De Deckerstraat. Aanvankelijk kleiner en halfgebogen plein, onderdeel van Markt en tot 1837 in gebruik als kerkhof. Bij aanleg van "Nieuw Centrum" in 1955 (zie straatbeeld Markt), westelijk begrenzende huizenrij afgebroken, plein vergroot en voorzien van nieuwe bebouwing (huizenrij nummers 1-5). Straatnaam gewijzigd na plaatsing van Heilig Hartbeeld in 1945 in de voortuin van de dekenij. Deel van Heilig Hartplein numemrs 9- 12 en De Deckerstraat nummers 1-5 maakt deel uit van het beschermde dorpsgezicht rond de als monument beschermde dekenij bij M.B. van 25.03.1997.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena