Julie Billiartplein

Beschrijving

Plein annex parking gelegen aan de Kouterstraat en Koevliet met de Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeënkerk, gebouwd in 1970-1971, en deels aangelegd op de plaats van het afgebroken hospitaal, annex wees- en ouderlingentehuis (Zie straatinleiding Koevliet en Koevliet zonder nummer (tussen Koevliet nummer 1 en Julie Billiartplein)). Straatnaam verwijzend naar Julie Billiart (1751-1816), stichteres van de Zusters van Onze-Lieve-Vrouw van Namen, wiens orde in 1811 naar Zele kwam om het Onze-Lieve-VrouwInstituut op te richten. Ze namen hun intrek in het nabijgelegen Kapelhof palend aan de Kouterkapel. Julie Billiart werd op 22 juni 1969 door paus Paulus VI heilig verklaard.