De Kempkens

Beschrijving

Nieuwe wijk, tussen de Sint-Eloois-Winkelstraat, de H. Verriestlaan en de Rollegemstraat. Onder meer sociale woningbouw naar ontwerp van architecte K. Poelaert (De Haan) in 1996-1997 gerealiseerd naar aanleiding van een door de gemeente uitgeschreven wedstrijd.

Ten noorden, "Ledeghem Military Cemetery", nu opgenomen in nieuwe verkaveling. Britse begraafplaats van de Eerste Wereldoorlog, omzoomd door middel van bakstenen muurtje met zandstenen afdekking en hoekblokken. Centraal stenen kruis op sokkel met ingewerkt metalen zwaard. Grafzerken van zandsteen.

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C., TANSENS A. & VANNESTE P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n1, Brussel - Turnhout.