Kerkplein

Beschrijving

Rechth. plein met centraal grasplantsoen, ten O. gedomineerd door St.-Eligiuskerk; achtzijdige kerkhofaanleg (cf. Atlas de Buurtwegen) nog te herkennen in kerkomtrek met geasfalteerde parkings ten N. en Z. (fig. 48).

Doorsnee-dorpsbebouwing; breedhuizen van één à twee bouwl. onder zadeldaken vnl. uit XIX B en XX A, veelal met vernieuwde parementen. Nr. 2. Arbeidershuisjes van vier trav. en één bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen). Witbeschilderde lijstgevel op gepikte plint; houten gootlijst. Voorts nieuwbouw.