Geografisch thema

Reigerstraat

ID
12787
URI
https://id.erfgoed.net/themas/12787

Beschrijving

Landelijke weg met bochtig verloop vanaf de Poekestraat, vormt gedeeltelijk de grens met Poeke (Aalter) en Oost-Vlaanderen. Het einde van de straat wordt bepaald door de grens met Kanegem (zie ielt), waar de drie gemeenten op een punt samenkomen en de weg op het grondgebied van Poeke verder wordt gezet als Ter Eikenstraat. De straat kruist een beek, ten westen van de straat de Bundingbeek, ten oosten de Reigerbeek genoemd. In dit weidegebeid is de reiger een regelmatig voorkomende vogel. Op de Atlas der Buurtwegen (1842) aangeduid als "Chemin de près du Cabaret dit Meulemotte au Cabaret dit Moormande sur Caneghem", of "Reigerstraet".

Van oudsher schaarse, landelijke bewoning zoals te zien op de Atlas, meestal met recente of aangepaste gebouwen.

  • BRAET M., Verklaring van de Ruiseleedse straatnamen, in Oud Ruysselede. Heemkundig Tijdschrift Doomkerke, Kruiskerke, Ruiselede, jg. 23, nr. 1, 2006, p. 31.

Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ruiselede, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL39, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Hoeve met losse bestanddelen

  • Is deel van
    Ruiselede


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Reigerstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/12787 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.