Tramweg

Beschrijving

De naam van deze straat verwijst naar de tramstatie op het vroegere Tramplein (zie Polenplein) en de tramlijn die van Tielt voorbij de "Tivolikapel" (zie Kapellestraat zonder nummer) door deze straat liep naar het statieplein en vandaar de verbinding maakt met Aalter en Nevele-Gent. De lijn naar Aalter was in dienst tot 1943, die naar Nevele en Gent tot 1953. Langs de Tramweg bevindt zich het huidige Cultureel Centrum "Polenplein", ingericht op de plaats waar eerst een laadkaai/ stapelplaats was en nadien (1957-1959) een goederenmagazijn en vanaf 1960 een aardappelopslagplaats was gevestigd.

• SLOCK Y., Zicht op het centrum van op het vroegere statieplein, in Oud Ruysselede. Heemkundig Tijdschrift Doomkerke, Kruiskerke, Ruiselede, jg. 21, nummer 2, 2004, p. 70-71.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien