Roeselarestraat

Beschrijving

Belangrijke uitvalsweg ten oosten van de dorpskern. Naar verluidt circa 1948 ter hoogte van de Geuzesmissestraat rechtgetrokken. Gebogen tracé vanaf het kruispunt Sint-Jansstraat/Rollegemkapelsestraat richting Roeselare; ten zuiden nagenoeg recht tracé. Nabij de dorpskern voornamelijk rijbebouwing met arbeiders- en burgerhuizen van één à twee bouwlagen; breedhuizen onder zadeldaken - onder meer geknikt. Tevens eenheidsbebouwing uit de jaren 1950. Naar de dorpsgrens toe uitlopend in lintbebouwing met onder meer nieuwe bouw en verderop verspreide hoevebouw. Voorts ook een veevoederbedrijf.