Petrus Basteleusstraat

Beschrijving

Vrij rechte verbindingsstraat tussen de Bergensesteenweg en de Galgstraat, sinds 1923 genoemd naar Petrus Basteleus (1881-1916), een gesneuvelde van de Eerste Wereldoorlog. Karakteristieke lintbebouwing van arbeidershuisjes uit het einde van de negentiende of het begin van de twintigste eeuw.

• BOSMANS F., PERSOONS J. en VAN POUCKE E., Wegen en straten in Zuun, in Lewe, jaargang 23, nummers 3-4, 2004, p. 14-15.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Van Damme M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde