Geografisch thema

Wandelingstraat

ID
12869
URI
https://id.erfgoed.net/themas/12869

Beschrijving

Voorheen een oude losweg zogenaamd "Koeiestraat", maar na het slopen van de fabrieksgebouwen van de linnenweverij Rey-Ainé in 1961 opgenomen in een nieuwe verkaveling onder de benaming Wandelingstraat verwijzend naar de aanzet van een wandeling doorheen het beemdengebied van Ruisbroek. Aan deze straat lag de blekerij van vermelde linnenweverij, thans in gebruik als gemeentelijk recreatiegebied. Op het einde van de straat rechts ligt het Sport- en recreatiecentrum A.J. Braillard, ingehuldigd op 4 mei 1974.

  • DULLEKENS L., PATERNOSTER A. en VANDENBOSCH A., Ruisbroek, wegen en straten, in Lewe, jaargang 18, nummers 3-4, 1999, p. 73-74, 82.

Bron: KENNES H. met medewerking van VAN DAMME M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Blekerij van linnenweverij Rey-Ainé

  • Is deel van
    Ruisbroek


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Wandelingstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/12869 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.