Processiestraat

Beschrijving

Korte verbindingsstraat tussen Beversesteenweg en Schoolstraat, gekruist door de Wijnendalestraat. Eerste aanduiding op midden 19de-eeuwse cartografische bronnen.
Lintbebouwing met voornamelijk arbeidershuizen. Eenvoudige doorsnee-architectuur van één à twee bouwlagen onder pannen zadeldaken (nok parallel aan de straat) - geknikt bij nummers 2, 29, 33, 37-39 - uit het vierde kwart van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen lijstgevels, sporadisch beschilderd (nummers 1, 39) of verlevendigd door middel van banden van witte sierbaksteen (nummer 11). Typerende hoekpanden onder meer nummers 19 en 20, met casementen in de puilijst van de voormalige handelshuizen of cafés.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol