Sneppestraat

Beschrijving

Straat van de Handzamestraat naar de Koutermolenstraat. Maakt deel uit van het oude tracé van de weg naar Koekelare, zoals aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1844). De benaming is afgeleid van de herberg "De Sneppe", aangeduid op de Atlas.

Gehuchtje met arbeiderswoningen. Lage woningen uit het einde van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw (zie Sneppestraat nummer 25, 51) en woningen van twee bouwlagen uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Nummer 29: parement van rode baksteen, rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken, verzorgd metselwerk met siermotieven, houtwerk grotendeels vernieuwd. Nummer 31 met verdiepte deur onder luifel en driezijdige erker. Achterliggend haaks nutsgebouw en stalletje. Tevens recente villabouw.

• WERBROUCK M., Oude en nieuwe straten te Kortemark na de fusies, s.l., 1978, p. 26.

Auteurs: Baert, Sofie; Vanneste, Pol