Kerkstraat

Beschrijving

Straat die in trechtervorm rondom de St.-Martinuskerk de Dadizeelsestraat verbindt met Marktstraat en -plaats. Het smaller W.-gedeelte van de Dadizeelsestraat naar het kerkportaal wordt ten Z. gedomineerd door een viertal breedhuizen van één à twee bouwl. en ten N. door recente appartementsbouw (1998-1999). De kerkomtrek wordt ten Z. gemarkeerd door de pastorie met tuin (cf. nr. 1), en ten N., door tuinmuren en garages. Nr. 11: hoekcafé "By Christiane"/"in Cany" verwijzend naar het Normandische plaatsje Cany-Barville, waarheen veel Moorsledenaars tijdens W.O. I vluchtten; typerende afgeschuinde hoektrav. onder dakvenster in tuitgevel.