Klein Gent

Beschrijving

Voorheen Dorpstraat genaamd en nog vroeger Wagenweg geheten teruggaand op een veldwegel die het excentrisch gelegen dorpspleintje met de dorpskern naast de Durme oostwaarts verbond met de steenweg Aalst-Dendermonde. Uiteindelijk geëvolueerd tot een hoofdstraat in de kern van Denderbelle in aansluiting met het dorpsplein. De straatwand naast het vroegere gemeentehuis (zie nummers 2-4) vertoont een overwegend aaneen gesloten bebouwing van eenvoudige en lage rijhuizen, voornamelijk daterend uit eind 19de en begin 20ste eeuw. Het gemeentehuis van het landelijke type profileert zich dan ook vrij sterk als officieel gebouw in het dorpscentrum.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke