Ledegemstraat

Beschrijving

Noordoostelijke uitvalsweg, in het verlengde van de Plaats; nagenoeg recht tracé; zowel commerciële als woonfunctie. Voornamelijk rijbebouwing; breedhuizen uit de eerste helft van de 20ste eeuw, onder meer met aangepaste gevelparementen; twee à drie bouwlagen onder pannen zadel- en mansardedaken, onder meer met regionale (nummers 5 en 9) en art-deco-reminiscenties (nummers 8, 31) of strakkere interbellumarchitectuur (nummer 65); naar het noordoosten overgaand in eenheidsbebouwing uit jaren 1950, onder meer met voortuintjes (nummers 46-80).

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol