Geografisch thema

Biezestraat

ID
13057
URI
https://id.erfgoed.net/themas/13057

Beschrijving

Oud landelijk straattracè ten noordoosten en oosten van het gemeentecentrum. Leidt van bij de Calvariekapel aan de oude steenweg Sint-Niklaas – Dendermonde (verbinding via Elversele) door de polder van Noubroeck naast de Durmemeersen (gebied gekend als de Bunt) en de Oostkouter tot het kruispunt met Driegoten en Broekstraat. Op deze wijze vormde de straat in het gebied van de Oostkouter één van de hoofdwegen die daar aansluiting gaven met het Scheldeveer van Driegoten.

  • Gemeentehuis Hamme, Ommelooper & Terrier ofte Landt & Caerteboek Der Prochie van Hamme ende Heerlykhede van Sint Anne Liggende binnen den Lande van Dendermonde, 1772-1776 by Jan Baptiste van Huffel, gesworen Landt-meter, 8ste en 9de wijk.

Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Boerenwoning

  • Omvat
    Hof ter Biest

  • Omvat
    Villa Les Roses

  • Is deel van
    Hamme


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Biezestraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/13057 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.