Achterthof

Beschrijving

Smalle verbindingsstraat in de dorpskern, tussen de Slang-, de Peper- en de Kapellestraat. Reeds in de tweede helft van de 19de eeuw gekend als "Achter thof straet" (zie de Poppkaart). Aanvankelijk haast onbebouwde straat met centraal de inmiddels verdwenen in 1835 opgerichte touwslagerij van Pieter Benedictus Van Haver, tot stopzetting in 1959 gekend als Maatschappij P. B. Van Haver, die gerelateerd is aan de voormalige woning Van Haver in de Kapellestraat nummer 22. Straat heden met overwegend kleinschalige bebouwing.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena