Meulenbroekstraat

Beschrijving

Brede straat in de noordelijke hoek van het gemeentecentrum, verbindingsweg tussen de Roodkruisstraat en het Kaaiplein aan de Durme. Vroeger onbebouwde wegel met bleekvelden ten noorden begrensd door het Meulenbroek, drassig gebied dat eigendom van de zusters van Sint-Vincentius was en waaraan later de straatnaam ontleend werd. Oudste bebouwing uit het begin van de 20ste eeuw aan de zuidzijde, noordkant hoofdzakelijk met openbare gebouwen (VDAB, rustoord, Cultureel Centrum …) uit de tweede helft van 20ste eeuw. Gemeentelijk speelplein "Prinses Josephine Charlotte" opgericht in de jaren 1950 achterin gelegen ter hoogte van de rivierbocht.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena