Remi-Dewittestraat

Beschrijving

Vroeger eerste deel van de Menenstraat. In XX c-d genoemd naar Remi Dewitte (1859-1946), burgemeester van Dadizele van 1895 tot 1944.

Gelegen tussen Ledegem- en Menenstraat; recht tracé. Aaneengesloten bebouwing aan l.straatzijde, aansluitend bij de regionale wederopbouwarchitectuur. R., kasteel met park. Basisbebouwing: bakstenen breedhuizen van één à twee bouwl. onder pannen zadeldaken, uit XX a . Vnl. arbeiders- en burgerhuizen o.m. met vernieuwd gevelparement (nrs. 1 & 9). Tweede deel (vanaf nr.19) van de straat vnl. nieuwbouw uit XX b-c.

A.H.K. Dadingisila BEKAERT W., Vijftig jaar geleden overleed Remi De Witte, (Dadingisila, nr. 4, 1995, p. 76).