Remi-Dewittestraat

Beschrijving

Vroeger eerste deel van de Menenstraat. In het derde-vierde kwart van de 20ste eeuw genoemd naar Remi Dewitte (1859-1946), burgemeester van Dadizele van 1895 tot 1944.

Gelegen tussen Ledegem- en Menenstraat; recht tracé. Aaneengesloten bebouwing aan linker straatzijde, aansluitend bij de regionale wederopbouwarchitectuur. Rechts, kasteel met park. Basisbebouwing: bakstenen breedhuizen van één à twee bouwlagen onder pannen zadeldaken, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Voornamelijk arbeiders- en burgerhuizen onder meer met vernieuwd gevelparement (nummers 1 & 9). Tweede deel (vanaf nummer 19) van de straat voornamelijk nieuwbouw uit het tweede-derde kwart van de 20ste eeuw.

• Archief Heemkundige Kring Dadingisila BEKAERT W., Vijftig jaar geleden overleed Remi De Witte, in Dadingisila, nr. 4, 1995, p. 76.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol