Ardooie

Beschrijving

Fusiegemeente gerealiseerd in 1977 en bestaande uit de gemeenten Ardooie en Koolskamp. Gelegen in de provincie West-Vlaanderen, met name centraal tussen de steden Torhout (12 kilometer), Tielt (10 kilometer), Izegem (7 kilometer) en Roeselare (7 kilometer).

Totaal aantal inwoners: 9.051 (toestand 01/01/2010); totale oppervlakte : 3.458 hectare.

Fysisch-geografisch maakt het grondgebied van de fusiegemeente deel uit van het zandlemig Plateau van Tielt.

Bron     : Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Boone, Benjamin, Santy, Pieter