Waterstraat

Beschrijving

Straat die het centrum van Slyps ten N. verbindt met de Hovingstraat en ten Z. met Dadizele. In de dorpskom aan de O.-zijde, lintbebouwing met vnl. breedhuizen van één à twee bouwl. onder zadeldaken. Eenvoudige doorsnee-architectuur uit XIX d en XX a, o.m. eenheidsbebouwing van arbeiders- en burgerhuizen (o.m. nrs. 25-27). Voorts nieuwe villabouw en verspreide bouw met boerenarbeidershuizen (o.m. nrs. 21, 46, nr. 77 met inscriptie "1921") en hoeven. Bij enkele hoeven (kant Dadizele), bewaarde Duitse bunkers van beton (o.m. nrs. 79 en 80).