Adriaen Willaertstraat

Beschrijving

Verbindingsstraat tussen Noordstraat en Hugo Verrieststraat. Z.g. naar de componist Adriaan Willaert (eind XV-1562). Woonfunctie. Straatbeeld met afwisseling van lijst- en puntgevels getypeerd door rijhuizen uit de jaren 1950 met invloeden van de Anglo-Normandische stijl (o.m. nrs. 8-12): bruine baksteenbouw op veldstenen plint, reminiscenties aan vakwerkbouw en uitgewerkte schoorstenen (nr. 8-10), vlechtingen, natuurstenen penanten met geometrische versieringen, ramen met fijne roedeverdeling (417). Enkele vrijstaande villa's uit XX b (o.m. nr. 28, 30, 43)