Pittem

ALGEMENE SITUERING

Fusiegemeente gerealiseerd in 1977 en bestaande uit de gemeenten Pittem en Egem. Gelegen in de provincie West-Vlaanderen, centraal tussen de steden Torhout (14 kilometer), Tielt (4 kilometer), Izegem (9 kilometer) en Roeselare (11 kilometer), op 23 kilometer ten zuiden van Brugge, 18 kilometer ten noorden van Kortrijk.

Totaal aantal inwoners: 6.683 (toestand 01/01/2010); totale oppervlakte: 3.442 ha. Fysisch-geografisch maakt het grondgebied van de fusiegemeente deel uit van het zandlemig Plateau van Tielt.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien