Geografisch thema

Vilvoorde

ID
13378
URI
https://id.erfgoed.net/themas/13378

Beschrijving

De stad Vilvoorde met een oppervlakte van 2.158 hectaren, is gelegen in het noordwesten van Vlaams-Brabant, meer bepaald aan de noordrand van de Brusselse agglomeratie. Industriegemeente aan de Zenne en het Zeekanaal, ook Willebroeksevaart genoemd, dat de verbinding vormt tussen Brussel en de Schelde. Sinds 1 januari 1977 gefusioneerd met Peutie. Ten noordoosten begrensd door Eppegem en Elewijt, deelgemeenten van Zemst, ten oosten door Perk en Melsbroek, deelgemeenten van Steenokkerzeel, ten zuiden door Brussel en Machelen, en ten westen door een aantal deelgemeenten van Grimbergen, namelijk Strombeek-Bever en Grimbergen. Aantal inwoners op 31 december 2002: 36.006 waarvan 2.248 te Peutie.


Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  :


Relaties

 • Omvat
  Domein van het Rubenskasteel en omgeving

 • Omvat
  Floordambos en kasteel de Ribaucourt

 • Omvat
  Peutie

 • Omvat
  Vilvoorde

 • Is deel van
  Arrondissement Halle-Vilvoorde


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vilvoorde [online] https://id.erfgoed.net/themas/13378 (Geraadpleegd op )