Vilvoorde

Beschrijving

De stad Vilvoorde met een oppervlakte van 2.158 hectaren, is gelegen in het noordwesten van Vlaams-Brabant, meer bepaald aan de noordrand van de Brusselse agglomeratie. Industriegemeente aan de Zenne en het Zeekanaal, ook Willebroeksevaart genoemd, dat de verbinding vormt tussen Brussel en de Schelde. Sinds 1 januari 1977 gefusioneerd met Peutie. Ten noordoosten begrensd door Eppegem en Elewijt, deelgemeenten van Zemst, ten oosten door Perk en Melsbroek, deelgemeenten van Steenokkerzeel, ten zuiden door Brussel en Machelen, en ten westen door een aantal deelgemeenten van Grimbergen, namelijk Strombeek-Bever en Grimbergen. Aantal inwoners op 31 december 2002: 36.006 waarvan 2.248 te Peutie.