Burst

Beschrijving

Middelgroot dorp van 382 hectare met 2.590 inwoners. De dorpskom is bruusk doorsneden door de Steenweg Aalst-Oudenaarde. Voorheen behorend tot " 's Graven propre dorpen", deel van het Land van Aalst, rechtstreeks onder het gezag van de Graaf van Vlaanderen. Woongebied voor pendelaars met toenemend aantal inwoners. Ten noordwesten, van de steenweg, landbouwgebied; ten zuidoosten van de steenweg, links van de weg van Ninove naar Burst, nieuwe bouw en recente sociale wijken.

• DE POTTER F.-BROECKAERT J., Geschiedenis van de gemeenten der provincie Oost-Vlaanderen, Gent (1875), reeks V, dl.I

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle