Stadsuitbreiding in de sectie tussen de Antwerpsesteenweg en de Lispersteenweg met geleidelijke urbanisatie en bebouwing vanaf de jaren 1925-1930 en voortgezet tot op heden.
Zogenaamde "Bogaertvelden", verkaveling vanaf 1925 door de Lierse Maatschappij voor Goedkope Woningen met oprichting tot 1936 van 151 woningen in het bouwblok van de huidige Zon- en Maanstraten en Pannenhuis- en Sterrenstraten. Eerste 19 huizen in regionalistische stijl, Maanstraat nummers 3 tot 21 en Zonstraat nummers 2 tot 18, laatstgenoemde met voortuin; voorziene inplanting van een winkelhuis op het hoekpand. Geheel naar ontwerp van C. Sol en J. Van Peborgh, 1925. Grosso modo bewaard wat de algemene ordonnantie betreft: lijstgevels alternerend met puntgevels, zadeldaken en gemansardeerde bovenverdieping, omlopende muurbanden en markante rondboogdeuren in getrapte omlijstingen. Veelal gewijzigd houtwerk.
Zekere voortzetting van deze algemene vormentaal aan het einde van de Pannenhuisstraat en de aansluitende onpare zijde van de Sterrenstraat met ten dele bewaard houtwerk in de nummers 1, 17, 29. Vereenvoudigde enkelhuistypes aan de Pannenhuisstraat en de pare zijde van de Sterrenstraat.
VRIENS L. 1981-1982: De Wederopbouw van Lier na de Eerste Wereldoorlog, eindejaarverhandeling, Katholieke Universiteit Leuven.
Bron: KENNES H. & WYLLEMAN L. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Lier, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Kennes, Hilde Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)