Ressegem

Beschrijving

Middelgrote gemeente van 389 hectare met 1.085 inwoners, gelegen in een golvend landschap ten noordwesten van de Molenbeek. Voorheen behoorde de heerlijkheid aan het huis Zottegem-Massemen, daarna in het bezit van de families Gavere-Liedekerke, Vilain en Brancas. Landbouwgemeente. Concentratie van hoeven in de dorpskom, de meeste zijn echter verbouwd (Dries, Goezestraat, Blauwstraat). Het geheel geeft een wanordelijke en slecht geürbaniseerde indruk.

• DE POTTER F.-BROECKAERT J., Geschiedenis van de gemeenten der provincie Oost-Vlaanderen, Gent (1899), reeks V, dl.IV

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle