Impe

Beschrijving

Kleine gemeente van 276 hectare en 917 inwoners. Landelijk dorp, gelegen in een heuvelachtig landschap met ten zuidoosten de Molenbeek. Tot 1630, persoonlijk eigendom van de graven van Vlaanderen, daarna afgestaan als leen aan de heer van Lede. Sobere bebouwing uit de 19de eeuw. Voornamelijk nieuwe bouw ten noordoosten, tussen de Essestraat en de Ledestraat. Fraai dorpsgezicht: Essestraat nummer 43 en 45 met zogenaamde "Tukmolen".

• DE POTTER F.-BROECKAERT J., Geschiedenis van de gemeenten der provincie Oost-Vlaanderen, Gent (1900), reeks V, dl. II

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle