Mgr. De Haernestraat

Beschrijving

Van Heropbouwstraat naar Rumbeekse Mgr. De Haernewijk. Genaamd naar kanunnik De Haerne uit Kortrijk, leraar aan het Roeselaarse college (1830-33) en vertegenwoordiger in het Nationaal Congres (1830).

150 Woningen in Heropbouw- en Mgr. De Haernestraat in opdracht van de Samenwerkende Bouwmaatschappij "De Mandel" van 1930. Eenheidsbebouwing met voortuintjes. Nummers 1-21 naar ontwerp van C. Myttenaere (zie Heropbouwstraat nummers 117-135). Nummers 4-22 naar ontwerp van Ernest Apers (Roeselare) van 1930 (zie Heropbouwstraat nummers 3-25, 8-28).

• VERMEULEN B., 75 jaar Bouwmaatschappij De Mandel 1920-1995, Roeselare, 1995, p. 33-34.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol