Motestraat

Beschrijving

Rechte straat die vanaf het Sint-Michielsplein zuidwestwaarts loopt en overgaat in de Kermisstraat. Voornamelijk woonfunctie. Straatbeeld bepaald door vrij homogene doorsnee-interbellumarchitectuur met veel bakstenen lijstgevels met gebruik van simili-steen. Verschillende typische groepen van eenheidsbebouwing; onder meer nummers 3-5 van 1923 naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare), nummers 8-10 gedateerd 1924, nummers 13-17 van 1922 naar ontwerp van Louis Fabri (Roeselare), nummers 33-39 van 1922.

• Stadsarchief Roeselare, 389/1922, 235/1922, 140/1923, 243/1924.

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C., TANSENS A. & VANNESTE P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol