Motestraat

Beschrijving

Rechte straat die vanaf het Sint-Michielsplein zuidwestwaarts loopt en overgaat in de Kermisstraat. Voornamelijk woonfunctie. Straatbeeld bepaald door vrij homogene doorsnee-interbellumarchitectuur met veel bakstenen lijstgevels met gebruik van simili-steen. Verschillende typische groepen van eenheidsbebouwing; onder meer nummers 3-5 van 1923 naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare), nummers 8-10 gedateerd 1924, nummers 13-17 van 1922 naar ontwerp van Louis Fabri (Roeselare), nummers 33-39 van 1922.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol