Oekensestraat

Beschrijving

Gedeelte van de Oekensestraat in Rumbeke die vanaf de Rijksweg N36 tot het grondgebied van Oekene behoort. Straatbeeld met woonhuizen getypeerd door een rij van lage boerenarbeidershuizen (nummers 163-169), twee heden sterk verbouwde 19de-eeuwse boerderijen (nummers 171, 173), enkele vrijstaande of halfvrijstaande burgerwoningen (onder meer nummers 150, 154) en de pastorie van de Sint-Martinusparochie (nummer 175).

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C., TANSENS A. & VANNESTE P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol