Sint-Blasiusstraat

Beschrijving

Tussen Guido Gezellelaan en Rumbeeksesteenweg; eertijds Spanjestraat genaamd. Nagenoeg recht tracé; rechts, inspringende rooilijn vanaf nummer 16 tot 28; voortuintjes. Tot aan de Koningsstraat rijhuizen van twee bouwlagen, doorbroken door enkele deels vrijstaande burgerwoningen. Verder vrijstaande villabouw uit het derde kwart van de 20ste eeuw, onder meer nummer 19: villa naar ontwerp van J. Lagae, zie gevelsteen. Nummer 51, eigen woning van architect J.A. Maertens; witgeschilderd rechthoekig bakstenen volume van één bouwlaag onder plat dak; strakke rechthoekige muuropeningen.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol