Trakelweg

Beschrijving

Voornamelijk magazijnen en silo's: onder meer nummer 24: bedrijf Hanekop naar ontwerp van ir. J. Vanden Bulcke en bouwmeester W. Cosyns volgens ontwerp voorzien van magazijnen, burelen en woonst in rode baksteen met kenmerkende gebogen trapkoker, latere uitbreidingen onder meer met decoratieve zigzagwand verfraaid met mozaïeksteentjes uit de jaren 1950-60; nummer 27 magazijnen met silo's gebouwd in opdracht van dhr. Laga-Houttekier naar ontwerp van G. Maselis van 1936 en 1937 nummer 94: graansilo's n.v. ets. Soubry naar ontwerp van ir. G. Maselis van 1952, verdere uitbreidingen onder meer uit de jaren 1950. Beperkt aantal fabrieken onder meer textielfabriek nummer 72. Tevens enkele woonhuizen met name nummers 43-44 met beschilderde, bepleisterde lijstgevel voorzien van schijnvoegen uit eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw; nummer 71 met bakstenen lijstgevel verfraaid met witte sierbaksteen. Naast nummer 87 schuur van voormalige de Hofstede Vandenberghe.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol