Punt

Beschrijving

Gehucht ontstaan op het "punt" waar de staatsbanen Turnhout-Geel-Aarschot en Geel-Herentals-Lier, aangelegd in 1840-1846, samenkomen. Parochie Sint-Gerebernus opgericht in 1942.

Vrij recent zuidwestelijk gelegen gehucht van Geel in de onmiddellijke nabijheid van het Albertkanaal en de E 313. Geel-Punt werd bij het "ontwikkelingsplan voor de Zuiderkempen" (derde kwart 20ste eeuw) uitgekozen als industriële groeikern met de vestiging van industrieterreinen en K.M.O.-zones met aansluitend de industriegebieden van Oevel en Olen (Geel-West). Overigens vrij landelijk gebleven gebied met verspreide en doorgaans grondig aangepaste hoeven uit het tweede kwart van de 19de eeuw en de eerste helft van de 20ste eeuw zoals Doornboomstraat nummers 37-37A.

Auteurs: Steyaert, Rita