Kerkstraat

Beschrijving

Belangrijkste straat van het dorp, in noordelijke richting aansluitend bij de weg naar Rijkevorsel, in zuidelijke richting via Zilvereind leidend naar Wechelderzande.

Straatbeeld beheerst door kerk en voormalig gemeentehuis geflankeerd door school en vernieuwde onderwijzerswoning; voorts heterogene bebouwing met nog enkele typische dorpswoningen.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet