Geografisch thema

Elfbunderen

ID
14865
URI
https://id.erfgoed.net/themas/14865

Beschrijving

Straat gelegen in het zuiden van Bavikhove. De straat loopt dood vanuit de straat Ter Coutere. De straatnaam verwijst naar de historische oppervlaktemaat 'bunder', overeenkomend met ongeveer 1,44 hectare. De straat is ontstaan in de jaren 1970-1980 bij de aanleg van de nieuwe woonwijk tussen de Vaarnewijkbeek en de Bavikhoofsestraat. Alle straatnamen van de wijk verwijzen naar de geschiedenis van de historische hoeve "Ter Coutere" (Drieshoek nummer 1). De enige historische bebouwing in de straat is de neogotsiche kapel die eertijds aan één van de toegangswegen van de hoeve lag en die door de aanleg van de nieuwe wijk, in het centrum van die wijk is komen liggen.

  • Straatnamen Harelbeke van a tot z, Harelbeke, 2002, p. 14.

Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, Deel I: Stad Harelbeke, Deel II: Deelgemeenten Bavikhove en Hulste, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Onze-Lieve-Vrouwkapel Ter Coutere

  • Is deel van
    Bavikhove


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Elfbunderen [online], https://id.erfgoed.net/themas/14865 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.