Broekstraat

Beschrijving

Zuidelijke zijstraat van de Kruisstraat in dorpscentrum van Overmere, in het verlengde van de Lindestraat die richting Lokeren gaat. Tracé parallel lopend met de Molenstraat (richting Uitbergen) tot aan de splitsing met de gekasseide Koningstraat. Vroeger verder doodlopend op het "Overmeerse Broek" waaraan de straatnaam ontleend is, thans via het Paepenbogtstraatje en de Brielstraat in verbinding met de Donklaan.

Oud toponiem, reeds als "Broeck straete" genoteerd op de kabinetskaart van graaf de Ferraris van 1771-1778. Aanvankelijk landelijke straat met hoofdzakelijk verspreide hoevebouw, nu meer bebouwde straat.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena