Schoolstraat

Beschrijving

Zijstraat van de hoofdstraat in Overmere dorp, namelijk tussen Burg. de Lausnaystraat-Fortstraat (of steenweg Gent-Dendermonde) en Kloosterlandstraat. Teruggaand op het aanvankelijk smallere en vroegere Kloosterstraatje (zie Poppkaart).

Huidige straatbenaming verwijzend naar de hier sinds 1962 tegenover de Sint-Jozefkapel gelegen vrije meisjesschool Sint-Jozef en thans de vrije basisschool Overmere geheten, tweede vestigingsplaats van de in 1879 op het Kloosterland gestichte parochiale lagere meisjesschool van Overmere (zie Kloosterlandstraat).

Auteurs :  Bogaert, Chris, DuchĂȘne, Helena, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke