Uitkantstraat

Beschrijving

Korte rechte verbindingsstraat tussen de Hekkestraat en de Scheidingsstraat. De straatnaam verwijst naar een herberg, al vermeld in 1779. De herberg stond op de hoek van de Hekkestraat en de Uitkantstraat. Vermoedelijk was het een oude herberg aangezien er al voor 1600 een tolbareel stond. Volgens de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) was de herberg gelegen op de hoek met de Hekkestraat.

Nu straat getypeerd door akker- en weilanden en verspreide hoeves. Oudste bebouwing staat weergegeven in de Atlas der Buurtwegen van circa 1843.

• Rijksarchief Brugge, Gemeentearchief Wingene, nr. 71.
  • LAMS L., Wingene, in HOLLEVOET F., Als straten gaan ... praten, Tielt, 2005, p. 293.