Verbindingsstraat tussen de Hillesteenweg en de Krommestraat. Licht gebogen straattracé, geasfalteerd. De straatnaam verwijst naar een 18de-eeuwse eigenaar van de hoeve "Bouchoutte" met name Joannes Vroman. De familie Vroman bewoonde "Bouchoutte" van 1723 tot circa 1840.
De straat staat aangeduid in het renteboek van het Sint-Amandsche van Wingene. Dominante aanwezigheid van de site "Bouchoutte" (Hillesteenweg 67). Voorbij de Kloosterbeek verspreide bebouwing bestaande uit lage vrijstaande woningen. In het landboek van Wingene van 1756 en op de kaart van Ferraris (1771-1778). Opvallende aanwezigheid van de omwalde site "Bouchoutte" en de aanwezigheid van een stuk bosgrond achter de woning nummer 10.
Nu wordt de straat gekenmerkt door de aanwezigheid van akker- en weilanden en verspreide bebouwing. De oudste bebouwing gaat vermoedelijk terug tot de 18de eeuw, zie nummer 10. Overige bebouwing bestaat uit grondig verbouwde hoeves met nieuwe woningen en bijhorende hangars.
Bisschoppelijk Archief Brugge, Renteboek St.-Amandsche-Wingene, nr. C 119.
Rijksarchief Brugge, Gemeentearchief Wingene, nr. 71.
LAMS L., Wingene, in HOLLEVOET F., Als straten gaan ... praten, Tielt, 2005, p. 295.
PATTEEUW J., Feodaal overzicht van Wingene, in Ons Wingene, jaarboek 10 (deel 2), 2007, p. 16.
Bron: GILTÉ S. & BAERT S. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Wingene, Deelgemeente Zwevezele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL43, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)