Krekelstraat

Beschrijving

Straat in recente wijk die zich uitstrekt tussen de Bruggestraat, Pastorijstraat en Rupsenstraat (2002). Genoemd naar een insect. Gelegen tussen Processiestraat en Waterjufferstraat met T-vormig, geasfalteerd tracé. De straat gaat terug op een voetweg die op de Ferrariskaart (1770-1778) is afgebeeld als een smalle omhaagde en onbebouwde weg tussen de huidige Processiestraat en de Rupsenstraat. Gelijkaardige weergave in de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) nu echter met een woonhuis en achterliggend nutsgebouw parallel aan de weg. De noordelijke aftakking is pas recent aangelegd. Huidig straatbeeld wordt getypeerd door recente vrijstaande villabouw en een enkel bewaard pand uit begin 20ste eeuw (nummer 1).

• Rijksarchief Kortrijk, Aanwinsten VI, nr. 2571.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie