Blauwputgang

Beschrijving

Gekasseide en aan twee zijden bebouwde gang, opgericht tussen 1848 en 1853 door de particulier Guillelmus Stroobants. Mogelijk genaamd naar de ietwat verder, nabij het station gelegen wijk Blauwput (Kessel-Lo). De gang is bereikbaar via een poortdoorgang in het pand Diestsestraat nr. 215, waarmee het sinds 1989 een beschermd stadsgezicht vormt. Achteraan bevonden zich nog tot beginjaren 1990 een later bijgebouwde houten loods en garage.

• Afdeling ROHM Vlaams-Brabant, Cel Monumenten en Landschappen, beschermingsdossier Blauwputgang / Diestsestraat 215 (M.B. Stadsgezicht 23.07.1989).

• DE COOMAN M., De Leuvense gangen, onuitgegeven licentiaatsverhandeling K.U.Leuven, 1980, p. 47-50.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie