Aard

Beschrijving

Lager gelegen plein aan de Schelde, volgens de Poppkaart van rond 1860 gekend als "Kleinen Aerd". Ten oosten van de "Grooten Aerd", later veranderd in Jan Cooppalaard. Aard, voormalige laad- en losplaats met barak van baksteenfabriek, thans parking. Een passerelle dicht bij de Scheldebrug tussen Aard en Jan Cooppalaard, verbindt het stadscentrum met het gehucht Kapellendries. De "passerelle" vervangt de oude vaste brug die verlegd werd naar de Koningin Astridlaan.

Een eerste brug over de Schelde werd aangelegd in 1792. Een nieuwe brug werd gebouwd na de kanalisatiewerken in 1894. De brug werd vernield tijdens beide Wereldoorlogen, zowel in 1914 als in 1940. De huidige vaste brug dateert van 1954. De "passerelle" werd ingehuldigd op 4 september 1957.

• CLINCKSPOOR J., Wetteren (Massemen - Westrem - Wetteren), Waterlopen en wegen, Wetteren, 1990, p. 15.
  • DE MOL D., Wetteriana 1882 - 1982, Wetteren, 1986, p. 230-236.
  • UYTTENDAELE R. - CLINCKSPOOR J. - DE MOL D., Wetteren fotoarchief 1860 - 1962, Wetteren, 1985, p. 80-83, 103, 105.