Achttien augustuslaan

Beschrijving

Verbindingsstraat tussen Warandelaan en Wegvoeringstraat. Straatnaam verwijzend naar gedeporteerden, aangehouden op 18 augustus 1944, zie herdenkingsmonument voor de toegang van de gemeentelijke begraafplaats.

Eertijds met Schietbaan van "Garde Civic" uit 1909-1910, thans verdwenen.

Straat grotendeels bebouwd met sociale woningbouw, waarvan er 46 door de Samenwerkende Maatschappij voor Goedkope woningen Eigen Dak Wetteren naar ontwerp van architect Alfred Dethoor. Eerstesteenlegging op 11 september 1947, ingehuldigd op 27 september 1948.

• UYTTENDAELE R. - CLINCKSPOOR J. - DE MOL D., Wetteren fotoarchief 1860 - 1962, Wetteren, 1985, p. 151.
  • DAUWE L.- BRAECKMAN M.- SMET R., Eigen Dak 1922-1988, Wetteren, 1989, p. 33-40.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena