Adolf Papeleustraat

Beschrijving

Gelegen in wijk Boskant. Eertijds "Paelepelstraat", zie Poppkaart, sinds 1909 gewijzigd in Adolf Papeleustraat verwijzend naar bekende boomkweker die aan de Boskant de eerste boomkwekerij oprichtte, en beschouwd wordt als de grondlegger van de vermaarde rozen- en boomkwekerij in de gemeente.

Resten van de voormalige hoeve van Kadol aan de grens met Serskamp, op historische site van verdwenen "kasteel Kadol" (zie Primitief plan), waarvan de grachten gedeeltelijk resten.

Bron     : Bogaert C., DuchĂȘne H., Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  DuchĂȘne, Helena, Verbeeck, Mieke