Geografisch thema

Kattestraat

ID
15158
URI
https://id.erfgoed.net/themas/15158

Beschrijving

Oude afbuigende verbindingsstraat in het gemeentecentrum tussen de Van Cromphautstraat en de lager gelegen Aard aan de Schelde; overwegend bebouwing van twee tot drie bouwlagen. Nummer 2 voormalig bewaarschooltje, gebouwd circa 1864 in opdracht van mevrouw de Clercque-Wissocq de Sousberge (1815-1890), echtgenote van baron Amedée van Pottelsberghe de la Potterie (bewoners van het kasteel te Overschelde). In 1920 overgenomen door de zusters van Barmhartigheid van Ronse, daarna gebruikt als parochiezaaltje, thans zaal Intermezzo, palend aan de beschermde tuin van de dekenij (Markt nummer 18) met muur en fonteinportiek. Grenzend aan de Van Cromphautstraat met eikenhouten kruis met Christusbeeld en luifel, geplaatst aan de zijgevel van het hoekhuis Van Cromphautstraat nummer 26.

  • DE MOL D., Wetteriana 1882 - 1982, Wetteren, 1986, p. 246.

Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Burgerhuis

  • Omvat
    Fontein ontworpen door Jean-Baptiste Dubois

  • Is deel van
    Wetteren


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Kattestraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/15158 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.