Kattestraat

Beschrijving

Oude afbuigende verbindingsstraat in het gemeentecentrum tussen de Van Cromphautstraat en de lager gelegen Aard aan de Schelde; overwegend bebouwing van twee tot drie bouwlagen. Nummer 2 voormalig bewaarschooltje, gebouwd circa 1864 in opdracht van mevrouw de Clercque-Wissocq de Sousberge (1815-1890), echtgenote van baron Amedée van Pottelsberghe de la Potterie (bewoners van het kasteel te Overschelde). In 1920 overgenomen door de zusters van Barmhartigheid van Ronse, daarna gebruikt als parochiezaaltje, thans zaal Intermezzo, palend aan de beschermde tuin van de dekenij (Markt nummer 18) met muur en fonteinportiek. Grenzend aan de Van Cromphautstraat met eikenhouten kruis met Christusbeeld en luifel, geplaatst aan de zijgevel van het hoekhuis Van Cromphautstraat nummer 26.

• DE MOL D., Wetteriana 1882 - 1982, Wetteren, 1986, p. 246.